Kvik lån

Lånetilbud er opdateret d. 27/05-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

 • Søren
  Skrevet af

  Søren Snejstrup Bay

 • Indholdsfortegnelse

  12 punkter

 • Læsetid

  17 minutter

 • Siden er opdateret

  27/05-2022

Kvik lån

Kvik lån er kendetegnet ved at være et meget bredt defineret begreb. Der findes mange forskellige former for kvik lån, hvilket kan gøre det vanskeligt at skabe overblik over mulighederne. Der er f.eks. stor forskel på, hvor stort et lån du kan optage ved den enkelte udbyder.

Nogle udbydere giver dig mulighed for at låne op til flere hundredetusinde kroner, hvorimod andre udbydere tilbyder lån af langt mindre værdi. Et kvik lån er derved en interessant låneform for mange forskellige forbrugere, da mulighederne spænder bredt.

MONEYBANKER.dk kan hjælpe dig med at sammenligne forskellige udbydere af kvik lån og dermed skabe overblik på det store lånemarked. Denne artikel vil give en generel introduktion til kvik lån, hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med optagelsen af et lån og sidst men ikke mindst, hvordan MONEYBANKER.dk kan være dig behjælpelig i jagten på det helt rigtige kvik lån.

Fordele ved et kvik lån

Et af de væsentligste kendetegn ved et kvik lån er, at det er en låneform, som optages online. Du slipper derved for at skulle stå ansigt til ansigt med låneudbyderen, men kan i stedet optage lånet hjemmefra ved hjælp af din computer, tablet eller mobiltelefon. Dette gør et kvik lån til en nem og hurtig løsning, hvilket de nedenstående fordele ved kvik lån også bærer præg af.

En hurtig låneform

Den måske største fordel ved et kvik lån er, at det er en af hurtigste metoder at låne penge på. Efter du har sendt din låneansøgning afsted, vil du typisk få svar inden for en time. Hvis du derefter vælger at acceptere det tilbud, du modtageren fra låneudbyderen, vil du typisk have pengene på din konto inden for 1-2 hverdage.

Tidshorisonten varierer imidlertid fra udbyder til udbyder. Hos nogle udbydere får du overført lånet samme dag, som du ansøger, hvorimod der ved andre selskaber kan gå et par dage, før pengene er tilgængelige på din konto. Tidsfaktoren kan også være betinget af lånets størrelse, og hvornår på dagen du ansøger om lånet. Søger du efter bankernes lukketid, vil du tidligst have pengene til rådighed den næst efterfølgende bankdag.

Let at blive godkendt

En anden fordel er, at det er forholdsvis nemt at blive godkendt som optager af et kvik lån. Overordnet set stiller låneudbyderen typisk to krav til dig. Først og fremmest må du ikke være registreret i hverken RKI eller Debitor Registret, der er databaser som registrerer dårlige betalere.

Du bliver registeret i disse databaser, hvis du ikke har tilbagebetalt et eksisterende eller tidligere lån til tiden. Det er en vigtig pointe, at det kan være yderst vanskeligt for dig at optage et lån, hvis dit navn fremgår i en af disse databaser. Derudover er det et fælles karakteristika hos mange udbydere, at du ikke kan optage et lån, hvis du allerede har optaget et lån, som endnu ikke er tilbagebetalt.

Sikkerhed ikke nødvendigt

I forlængelse af den lette godkendelsesproces er det derudover en fordel, at du ikke skal stille sikkerhed for at kunne optage et kvik lån. Dette adskiller kvik lån markant fra f.eks. et banklån, hvor det ikke er muligt at optage et lån, hvis du ikke kan stille sikkerhed for, at du kan betale lånet tilbage.

Det betyder, at der er en langt større del af befolkningen, der har mulighed for at optage et kvik lån fremfor et banklån.

Det skal dog nævnes, at det ved nogle udbydere er et krav, at du f.eks. kan fremvise en lønseddel for dermed at kunne bekræfte, at du er på arbejdsmarkedet. Dette er et krav hos nogle udbydere, da det kan være med til at forstærke troen på, at du kan betale dit lån tilbage til tiden.

Individuel frihed

Det er altså nemt og hurtigt at optage et kvik lån, men derudover er den individuelle frihed en stor fordel. Denne frihed skal forstås på den måde, at du har fuldstændig frie rammer til at beslutte, hvad de lånte penge skal bruges til. De forskellige udbydere spørger ikke ind til, hvorfor du ønsker at optage et lån, eller hvad du konkret skal bruge pengene til.

Dette adskiller et kvik lån fra et banklån, hvor banken skal vide præcis, hvad du skal bruge de lånte penge til. Med et kvik lån kan du altså låne penge til lige præcis, hvad du drømmer om.

Ulemper ved kvik lån

Selvom der knytter sig rigtige mange fordele til kvik lån som låneform, er der helt naturligt også faktorer, du skal være opmærksom på, inden du vælger at optage et kvik lån.

Den største ulempe ved et kvik lån er helt klart, at renten er højere sammenlignet med andre låneformer. Det betyder, at du skal betale et forholdsvist stort beløb tilbage, udover det beløb du har lånt. Det er vigtigt, at du er klar over den høje rente, når du optager et kvik lån.

Det er dog samtidig vigtig at pointere, at du selv kan gøre en række ting for at holde renten så langt nede som muligt.

Først og fremmest er det vigtigt, at du ikke udelukkende holder øje med et låns rente, da dette kan give et uhensigtsmæssigt billede af udgifterne ved et kvik lån. Derimod skal du undersøge det enkelte låns ÅOP (Årlig Omkostning i Procent), som er et låns samlede årlige omkostninger. Dette nøgletal er vigtigt, da det udover renten inkluderer de gebyrer og andre omkostninger, som skal betales i forbindelse med et kvik lån.

En hovedregel er i denne sammenhæng altid at vælge det lån med den laveste ÅOP, da du på denne måde sikrer dig, at du i sidste ende skal tilbagebetale det lavest mulige beløb tilbage.

Tilbagebetaling af dit kvik lån

Det er yderst vigtigt, at du betaler dit lån tilbage til tiden, hvis omkostningerne ikke skal blive alt for høje. Renten er forholdsvis høj på kvik lån, men den høje rente bliver først for alvor et problem, hvis du ikke overholder den aftale, som du har indgået med din låneudbyder. Hvis du ikke formår at betale af på dit lån som aftalt, lægger udbyderne ekstra gebyrer oveni lånet, hvilket kan betyde, at lånets ÅOP stiger voldsomt.

Det er derfor meget vigtigt, at du laver en plan for afviklingen af dit lån, som du har mulighed for at overholde.

Ansøg altid hos flere udbydere

Det er vigtigt, at du ansøger hos flere forskellige udbydere, når du ønsker at optage et kvik lån. Det skyldes ganske enkelt, at det i sidste ende sikrer dig det billigste mulige lån. Dette er tilfældet, da du ved at ansøge hos flere forskellige udbydere har mulighed for at sammenligne deres tilbud og vælge det med de laveste omkostninger.

Denne sammenligning har du ikke mulighed for at lave uden at ansøge hos forskellige udbydere, da du ikke kender det enkelte kvik låns ÅOP, før du modtager det endelige lånetilbud. MONEYBANKER.dk anbefaler derfor, at du ansøger ved minimum tre forskellige udbydere. Hvis du har tiden og overskuddet, vil det dog altid være en fordel at søge ved så mange udbydere som muligt.

Det er vigtigt at pointere, at du ikke er forpligtet til optage et lån, blot fordi du har modtaget et tilbud fra en låneudbyder. Et tilbud er uforpligtende så længe, at du ikke underskriver og sender det tilbage til udbyderen. Du kan derfor i princippet ansøge ved 20 forskellige udbydere uden at vælge nogle af dem i sidste ende.

Hvordan kan MONEYBANKER.dk hjælpe dig?

Efter at have læst denne artikel skulle du gerne have et overblik over, hvilke fordele der knytter sig til et kvik lån og ikke mindst, hvad du skal være opmærksom på, hvis du vælger at optage et kvik lån.

Selvom du har en viden omkring kvik lån, kan det dog være vanskeligt at vælge mellem de forskellige udbydere på markedet. Det er i denne situation, at søgemaskinen på MONEYBANKER.dk kan hjælpe dig til at skabe overblik! Søgemaskinen sørger nemlig for at sammenligne udbydere og finde frem til netop dem, som passer til dit lånebehov.

Søgemaskinen på MONEYBANKER.dk er bygget op den simple måde, at du blot skal indtaste to enkle søgekriterier. Disse er lånebeløbets størrelse og din alder.

Hvor stort et beløb ønsker jeg at låne?

Først og fremmest skal du oplyse, hvor mange penge du har behov for at låne. Dette er et vigtigt kriterium, da der som tidligere nævnt i artiklen er stor forskel på, hvor mange penge du har mulighed for at låne ved den enkelte udbyder.

I forhold til størrelsen på dit lån anbefaler MONEYBANKER.dk altid, at du sætter beløbet en smule højere, end det beløb, du umiddelbart har forestillet dig at ville låne. Det skyldes ganske enkelt, at du kan risikere, at udbyderen reducerer i det beløb, du har ansøgt om. Ved at ansøge om et større beløb end planlagt er der altså en større chance for at få et tilbud, som matcher dine behov.

Du kan selvfølgelig altid kontakte udbyderen, hvis du får godkendt dit tilbud og efterfølgende ønsker at få beløbet reduceret. Et tilbud er altid uforpligtende så længe, du har ikke har underskrevet en låneaftale.

Din alder

Derudover skal du indtaste din alder. Dette kriterium er vigtigt, da det er forskelligt, hvor gammel du skal være hos de enkelte udbydere. Det er dog et krav, at du er minimum 18 år, hvis du vil optage et kvik lån.

Nogle udbydere kræver dog, at du er mere end blot 18 år gammel. Hvis du er 25 år eller derover, kan du optage lån ved alle MONEYBANKER.dk’s samarbejdspartnere.

Når du har indtastet disse simple oplysninger, vil søgemaskinen finde frem til de udbydere, der er mest relevante for netop dig. Herefter har du mulighed for at sammenligne de forskellige udbydere og sende ansøgninger afsted. Hvis du vil vide mere om, hvordan du konkret søger om et kvik lån, kan du under ”Låneformer” og ”Lån penge online” finde en beskrivelse af, hvordan du ansøger om et lån.

Vi finder det bedste lån til dig

Siden 2014 har MONEYBANKER hjulpet mere end 600.000 danskere med at sammenligne og vælge det bedste lån.

Brugere hjulpet
660.438
står vi klar!
24/7
Fødselsår
2014

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på Moneybanker. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.