Bedste forbrugslån

Lånetilbud er opdateret d. 18/05-2022

Listen viser et bredt udsnit af lånemarkedet som vi lige nu anbefaler. Vi samarbejder med ovenstående låneudbydere og modtager provision herfra når du bliver bevilliget et lån. Der er ingen omkostninger for dig som forbruger og du betaler blot de udgifter du aftaler direkte med bankerne.

 • Søren
  Skrevet af

  Søren Snejstrup Bay

 • Indholdsfortegnelse

  4 punkter

 • Læsetid

  10 minutter

 • Siden er opdateret

  18/05-2022

Et forbrugslån er en samlet betegnelse, der dækker over flere typer lån, som ofte optages online. Forbrugslån kan optages med det primære formål at dække en form for forbrug – det kan både være rejser, fornøjelser og reparationer af elektronik. Optager du et forbrugslån online, er låneprocessen hurtig, og du skal ikke redegøre for, hvad pengene skal bruges til.

Markedet for forbrugslån er i eksplosiv vækst, og der er kommet mange udbydere på markedet – og endnu flere forbrugslån. Ligeså mange lån, der findes på markedet, ligeså mange forskellige sæt lånebetingelser skal du forholde dig til. Derfor kan markedet for forbrugslån hurtigt komme til at virke uoverskueligt, og hvordan finder du så det bedste lån?

Hvad skal jeg overveje?

Der er flere faktorer, du skal have med din overvejelser, når du skal finde det bedste forbrugslån til dine behov. Faktorerne varierer fra lån til lån, hvilket er afgørende for, om lånet er det bedst til dig. Blandt andet skal du undersøge fleksibiliteten i forhold til lånebeløbet og løbeperioden.

Det vil sige, hvor mange penge kan du låne, og over hvor lang en periode skal lånet betales tilbage? Derudover skal du betragte låneomkostningerne, som opdeles i engangsomkostninger og løbende omkostninger. Engangsomkostninger skal du betale én gang og kan eksempelvis være et stiftelsesgebyr, du give for at optage lånet. De løbende omkostninger modtager du flere gange og er typisk lånets renter og kontogebyrer. Foruden de økonomiske faktorer bør du også overveje låneselskabets service og svartid.

Yder lånudbyderen en god og tilfredsstillende service? Kan du få hurtigt svar på eventuelle spørgsmål? Hvor hurtigt kan du få pengene indbetalt på din konto?

Når du skal finde det bedste forbrugslån, handler det ikke kun om at vælge det første, der umiddelbart lyder som det bedste. Gør du dig umage i at afsøge markedet, kan du nemlig spare en del penge og få den bedste låneoplevelse.

Hvordan vælger jeg den bedste udbyder?

Først og fremmest er det en god idé at undersøge, hvad forskellige udbydere kan tilbyde dig. Når du har angivet dine søgekriterier, anbefaler vi, at du udvælger mindst tre udbydere, der virker relevante for dig. Ved at udvælge mindst tre kan du sammenligne forskellige tilbud.

Tjek, om lånudbyderne lever op til dine behov i forhold til lånebeløbet og løbeperioden. For at du kan sammenligne flere lån, skal de være identiske – det vil sige være på samme beløb og have ens løbeperiode. Derefter skal du undersøge, om du kan efterleve udbyderens opstillede lånebetingelser og -krav, som har indflydelse på, om du kan godkendes som låntager.

Når du har undersøgt, om de tre lånudbydere kan leve op til dine behov, og om du kan efterleve udbyderens kriterier, kan du sende ansøgningerne af sted. Det er både gratis og uforpligtende at ansøge om forbrugslån, og svartiden er typisk kort. Derudover får du først et eksakt låntilbud, du kan forholde dig til, når du har ansøgt.

Ved at sende ansøgninger giver du nemlig lånudbyderne mulighed for at udregne et lån specielt til dig. Når du har modtaget tilbuddene fra de respektive udbydere, kan du sammenligne tilbuddenes ÅOP. Det er ikke nødvendigvis forbrugslånet med den laveste rente, der er det billigste, men derimod lånet med den laveste ÅOP. Ved at sammenligne ÅOP er der større chance for, at finder det bedste lån, da du formentligt ønsker at optage det billigste forbrugslån i 2022 som muligt.

Dog skal du, som tidligere nævnt, ikke kun betragte de økonomiske faktorer. Den service, du tilbydes, er ligeledes væsentlig i forhold til at finde et godt forbrugslån.

Forbrugslån i banken versus online

Foruden at optage forbrugslån online kan du optage forbrugslån i banken. Men hvad er forskellen, og hvad er bedst?

 • Vil du optage et forbrugslån i din bank, skal du aftale et møde med din bankrådgiver. Det skal du ikke ved forbrugslån online, da du blot skal udfylde en onlineformular.
 • Ønsker du at optage et forbrugslån i banken, skal du redegøre for, hvad pengene skal bruges til. Udbyderne af onlinelån kræver ikke en forklaring på, hvordan du bruger pengene. Derfor kan et forbrugslån online betragtes som mere fleksibelt, da det er forbundet med en vis frihed.
 • I banken foretages en grundig kreditvurdering af dig som låntager. Ved et onlinelån er kreditvurderingen kun begrænset. En kreditvurdering betyder, at banken eller udbyderen af onlinelånet i forskelligt omfang vurderer ud fra dine privatøkonomiske oplysninger i hvor høj grad, du kan betale lånet tilbage, og hvor ”god” en låntager du er.

Kravene ved forbrugslån online tyder på at være mere lempelige end ved forbrugslån i banken. På den ene side kan onlinelån være en fordel, hvis du ønsker fleksibilitet og en hurtig låneproces. Omvendt kan onlinelånet være en ulempe, hvis du har behov for den økonomisk rådgivning, banken vil give dig.

Om det bedste forbrugslån findes i banken eller online, afhænger derfor af dine personlige præferencer, og hvor hurtig en låneproces du ønsker.

Det bedste forbrugslån afhænger af dine behov

Med sammenligningen af forbrugslån i banken og online samt de øvrige overvejelser in mente kan det ikke entydigt bestemmes, hvilket forbrugslån der er det bedste. Det afhænger af din privatøkonomi, hvilke krav du stiller til lånet, og hvilke behov du har. Fordi ét bestemt forbrugslån er ideelt for dig, er det ikke nødvendigvis det bedste for din kammerat.

Dog er faktorer såsom lånebetingelser og service generelt fordelagtige at have med i overvejelserne uanset økonomi og behov.

Vi finder det bedste lån til dig

Siden 2014 har MONEYBANKER hjulpet mere end 600.000 danskere med at sammenligne og vælge det bedste lån.

Brugere hjulpet
659.587
står vi klar!
24/7
Fødselsår
2014

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på Moneybanker. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.