Alle ved at penge kan være et ømtåleligt emne, som bør behandles med en vis forsigtighed. Det kan dog også være svært at sige nej til en ven der kommer til dig for at få hjælp, og især hvis man ved at den ven ikke har andre muligheder. Derfor kan det også være lettere sagt end gjort at sige nej til at låne penge ud, men penge kan også ødelægge din relation til andre. Derfor bør du altid overveje en ekstra gang, før du låner penge ud til andre. I denne artikel får du 5 gode grunde til hvorfor du ikke bør låne penge ud.

1. Du kan miste dine penge

Dette er selvfølgelig en åbenlyst grund, men også en god grund til, hvorfor du ikke bør give lån til andre. Selvom den person du låner penge til, siger at de nok skal betale dem tilbage, kan du ikke vide med sikkerhed at de faktisk gør det. Hvis din ven har økonomiske problemer, er det ikke sikkert at disse problemer hører op. En god regler: Du bør ikke låne penge ud, med mindre du er forberedt på at miste dem.

2. Konfrontationer

Inden du låner penge ud til andre, bør du tænke over om du er god til konfrontationer. Hvis ikke du kan lide at konfrontere andre, bør du ikke låne penge ud, da det kan give dig for mange overvejelser og frustrationer at skulle rykke for penge der ikke er blevet betalt tilbage. Hvis du alligevel låner penge ud, så hav en klar aftale om hvornår pengene skal være betalt tilbage.

3. Flere lån

Hvis først du har lånt penge ud til en person én gang, kan det være de kommer til dig igen for at låne flere penge. De ved måske at du har svært ved at sige nej og kan udnytte din økonomiske situation. Nogle mennesker kan gøre det til en dårlig vane at tage lån, og derfor bør du huske det er helt i orden at sige nej - også selvom du måske allerede har lånt dem penge én gang.

4. Du kan få brug for pengene

Livet er fyldt med overraskelser og uforudsete udgifter. Derfor kan du hurtigt komme til at stå i en situation, hvor du får brug for de penge du har lånt ud og på den måde komme til at sætte dig selv i en svær eller dum økonomisk situation.

5. Det kan skade jeres forhold

Hvis man har et godt forhold til en ven eller et familiemedlem, ville det være dumt at ødelægge det med penge. Selvom man måske har en forventning om at vedkommende betaler pengene tilbage, men hvis dette alligevel ikke sker, kan det udløse ubehagelige konfrontationer og stridigheder, som i sidste ende kan ødelægge jeres forhold. Et godt råd er at indgå klare aftaler om hvornår pengene skal betales tilbage. Du kan også overveje om du har lyst og råd til at give pengene til vedkommende, og på den måde undgå låneforholdet mellem jer.

Lån mellem familiemedlemmer

Hvis du alligevel vælger at give et større lån til et familiemedlem, bør du overveje at få hjælp til at lave anfordringslån, også kaldet familielån, via en advokat eller banken. Ved disse lån underskriver begge parter et gældsbrev, hvor der indgås aftaler og vilkår for tilbagebetaling af lånet