Følg med i...

Det seneste på bloggen

Sådan ser chancerne for en almennyttig ældrebolig ud i fremtiden

Der kommer flere og flere ældre borgere i Danmark, hvorfor det på sigt muligvis bliver sværere at få mulighed for en almennyttig ældrebolig. MONEYBANKER har kigget i krystalkuglen og ud fra adskillige data kigget på, hvordan fremtiden ser ud på boligmarkedet.

06/06-2018 Mads Burla Hvidberg
Læs indlæg

Black Friday – den helt store tilbudsfest

Black Friday er en gammel tradition i USA, tilbudstraditionen er kun blevet mere og mere udbredt herhjemme, hvor forbrugere lokkes med vilde tilbud og store rabatter.

07/11-2017 Anne La Cour
Læs indlæg

Pungen er blevet smart og vores indkøb digitalt – her er tallene

Da den amerikanske fastfoodkæde Pizza Hut i 1994 gennemførte verdens, efter sigende, første onlinesalg af en vare, havde hverken den pizzasultne kunde eller webudvikleren noget begreb om, hvor enormt et fænomen de skrabede toppen af.

10/10-2017 Simon Grønlund
Læs indlæg

Så stor er forskellen i prisen på din ejerlejlighed i København vs. provinsen

I løbet af de sidste 10 år er priserne på ejerlejligheder i København steget dobbelt så meget som den næststørste by og provins Århus. Alligevel vokser antallet af købere i København.

04/10-2017 Julie Sandholm
Læs indlæg

Guide til legatsøgning - bliv klogere på legatansøgninger

Et stigende antal studerende vælger at tage en del af deres uddannelse i udlandet. For at undgå stor selvfinansiering kan man søge diverse legater, læs mere her

18/09-2017 Maibrit Hovedskou
Læs indlæg

Mænd stifter mere gæld end kvinder

Danskerne skylder lige knap 100 milliarder kroner til SKAT. Mere præcist har det offentlige i Danmark 98,1 milliarder kroner til gode hos de danske borgere, hvilket er det højeste tal siden man for første gang begyndte at opgøre gælden inde hos skatteministeriet.

18/09-2017 Line Saaby Nielsen
Læs indlæg

Skattefinansieret medielicens - hvad betyder det for dig?

Tilbage i marts og nu igen i august har flere partier erklæret et ønske om afskaffelse af medielicensen. Senest har Dansk Folkeparti udtrykt ønske om at afskaffe licensen og i stedet finde pengene til public service i finansloven.

07/09-2017 Julie Fristed Hansen
Læs indlæg

Massive prisforskelle på lejeboliger

Der er store prisforskelle mellem det private og det almennyttige boligmarked. F.eks. kan du i København og Århus spare flere tusinde kroner hver måned. Læs mere om prisforskellene her.

14/08-2017 Mads Burla Hvidberg
Læs indlæg

Er Uber-konceptet fremtiden eller en trussel for økonomien?

Digitale arbejdsplatforme er blevet omfangsrige. Noget tyder på, at den hemmelige ingrediens til et nyt og nemt job er gennem uorganiseret arbejdskraft uden vante rettigheder. Bliv klogere på de platformøkonomiske tjenester her.

28/07-2017 Lizette Knudsen
Læs indlæg

Medlemsfordele i supermarkeder

Siden mennesket begyndte at specialisere sig i forskellige arbejder i stedet for at forsyne sig selv fra egen mark, har der været et behov for at få det daglige brød andetsteds fra. Læs mere om medlemsfordelene i artiklen her.

25/07-2017 Simon Grønlund
Læs indlæg

Guide: I disse lande skal du tanke bilen på kør-selv-ferien

Priserne på benzin og diesel varierer fra land til land. Men hvor er det egentlig billigst at tanke på kør-selv-ferien? Få svaret her

05/07-2017 Mads Burla Hvidberg
Læs indlæg

Ny lovændring har forbedret finansiering af sommerhuse

En ny lovændring fra d. 1 maj 2017 har forbedret lånemulighederne i og til sommerhuse. Læs om ændringerne her

04/07-2017 Line Schrøder
Læs indlæg

Hvad du bør vide om crowdfunding og hvorfor det ændrer markedet

Crowdfunding er, som begrebet antyder, en investeringsmetode, der er bestemt af brugerne. Har man et produkt eller en service, man gerne vil lancere, kræver det en startkapital, der kan finansiere produktionen, løn, markedsføring mv.

29/06-2017 Simon Grønlund
Læs indlæg

Dyre vaner der koster dig penge

Dyre vaner der koster os penge, uden at vi måske selv er klar over det. Vi fremhæver nogle af de vaner der, måske, koster dig penge uden du selv ved det.

20/06-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Hvad er en aktie - Del 3

Udover over de cykliske og defensive aktier, som du kan læse mere om i "Hvad er en aktie - Del 2", kan man også tale om vækstbaserede aktier og value aktier.

06/06-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Sammenligning af misligholdte lån i Norden

Misligholdt gæld kan påvirke et lands samfundsøkonomi betydeligt. Se hvordan de nordiske lande har klaret sig siden 1998, og hvem der klarer sig bedst og dårligst.

02/06-2017 Mads Burla Hvidberg
Læs indlæg

Hvad er en aktie - Del 2

Den rette viden er guld hver, især når det gælder aktier. Her kan du danne dig et overblik over de forskellige aktietyper og de selskaber de hører ind under.

01/06-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Hvad er en aktie - Del 1

De fleste kender til aktier og ved at, det er noget man kan investere i og opnå et afkast ved, men hvordan fungere det? Det spørgsmål vil vi besvare i del 1, 2 og 3.

30/05-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Tag hånd om din pension - Del 2

Denne artikel er en fortsættelse af artiklen ”Tag hånd om din pension – del 1”. I denne artikel fortsætter vi, hvor vi slap, med at introducere til de forskellige pensionsordninger, vi har i Danmark.

25/05-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Tag hånd om din pension - Del 1

Selvom det måske ligger 10 år, 20 år, 30 år eller måske endda længere ude i fremtiden, så ligger pensionen forude og venter. For nogle er tiden på pension lig med tid til at nyde livet med månedlige udenlandsrejser, ugentlige ture på golfbanen og frihed.

23/05-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Et godt kviklån kræver ordentlig research

Nemt, hurtigt og uden problemer. Det er ofte med disse ord, at udbyderne forsøger at sælge kviklån til dig som forbruger. Læs mere om kviklån her.

22/05-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Værd at vide om arveafgift

Hvad skal der ske med min formue og aktiver, når jeg dør? Det er formentligt ikke den mest gængse tanke, der flyver igennem dit hoved eller et hyppigt samtaleemne omkring aftenbordet. Ikke desto mindre er det et af de eneste scenarier, man som menneske kan være sikker på: vi skal alle forlade den levende verden på et tidspunkt.

22/05-2017 Peter Hellmuth
Læs indlæg

Hvad betyder den nye dagpengereform? Del 2

Denne artikel er en fortsættelse af artiklen ”Hvad betyder den nye dagpengereform? del 1”, som også kan finder her på vores blogsektion.

18/05-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Hvad betyder den nye dagpengereform? Del 1

I denne serie af 3, beskriver vi alt hvad der er at vide, om den nye dagpengereform, som trådte i kraft i starten af 2017.

17/05-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Mode på budget - Kan det overhovedet lade sig gøre?

Mode på budget er faktisk svært. Vi beskriver her udviklingen i mode og hvordan du kan være med på moden uanset din økonomi - Få tips og råd her!

05/05-2017 Simon Juhl-Madsbjerg
Læs indlæg

Hvad er revolving credit?

Revolving credit er en populær finansieringsform uden for Danmark. Men hvad er revolving credit, og er det noget som danske forbrugere mangler i markedet?

05/05-2017 Mads Burla Hvidberg
Læs indlæg

Sammenligning af forbrugslån

Forbrugslån er en nem og hurtig løsning, når man står i en situation, hvor der er behov for lidt ekstra penge.

01/05-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Forklaring: Derfor er SU-lån en god ide

Er du studerende, så kan det være en rigtig god idé at overveje et SU-lån. Sådan lyder opfordringen fra flere eksperter, læs med her og hør hvorfor.

19/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Bankskifte: Så nemt er det

Kan det betale sig at skifte bank, og hvordan foregår det egentligt - Dette kan du læse en hel masse om i dette blogindlæg.

19/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Studerende og SU-lån

Der er mange studerende, som skylder penge gennem forbrugslån og kvik lån, men der er en anden mulighed, som er at foretrække, hvis man ønsker mere økonomisk frihed i hverdagen.

18/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Pensionsafkastskat, PAL-skatten

PAL-skat dækker over den såkaldte pensionsafkastskat, som er den beskatning, der pålægges det løbende afkast og renterne af din pensionsopsparing. Dette gælder for både ratepension, alderspension og livrente.

18/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Dansk økonomi efter Brexit

I månederne op til afstemningen var der stor usikkerhed i erhvervslivet, da man ikke kunne forudsige konsekvenserne af en potentiel udmelding. Sådan en usikkerhed resulterer som regel i, at investorer og virksomheder holder på pengene, og den økonomiske vækst går derfor i stå.

18/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Kassekredit, forbrugslån og kviklån

Det kan være en jungle, at finde rundt i de forskellige typer af lån som tilbydes, for der kommer hele tiden nye muligheder, for at låne penge. Læs med her.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Sådan undgår du at gå amok i udsalgstilbud

Udsalg kan være fristende: Her kan du læse seks gode råd til, hvordan du kontrollerer din udsalgsshopping og forebygger røde tal på kontoen.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Typer af pensionsordninger

Listen af pensionsordninger er lang, og det kan derfor være svært at finde ud af, hvilken type pensionsordning, man skal vælge. Her kan du få et overblik over en række forskellige former for pensionsordninger, så du er bedre klædt på til at træffe din beslutning om valg af pension.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Økonomi i forbindelse med skilsmisse

48 procent af alle ægteskaber ender i en skilsmisse ifølge Danmarks Statistik. Det kan koste dig dyrt, hvis du ikke har sat dig ind i dine økonomiske rettigheder forud for et ægteskab og en eventuel skilsmisse.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Børneopsparing

En børneopsparing kan være en stor hjælp til den dag, dit barn, barnebarn eller oldebarn skal tage kørekort, flytte hjemmefra eller starte på et nyt studie. Du kan her læse mere om børneopsparing her.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Hvad er crowdfunding?

Crowdfunding er en måde hvorpå man online kan tiltrække investorer til en ny forretning eller et produkt. Det fungerer på den måde, at personen bag idéen/produktet lancerer idéen på en online platform i et bestemt tidsrum.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Hvad er Bitcoins?

Bitcoins er digital valuta, som derfor både kan bruges som betalingsmiddel samt til at opbevare værdi. Det er en type af valuta, som er skabt gennem internettet, og som ikke er ejet af nogen bestemt organisation.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Mangler du penge til depositum? Lån her

Står man og man skal flytte så er flyttefirma ikke den eneste bekymring man har. Her er den største omkostning nemlig depositum, som kan være ret høj alt afhængig af hvilken type bolig man har valgt.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Sådan får du de bedste aftaler i din bank

Mange bankprodukter er dyre og mange danskere betaler også for meget for de bankydelser de får. På den måde snyder flere danskere sig selv for penge og en bedre økonomi, ved ikke at presse bankerne på deres priser.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

8 gode råd til at handle på nettet

Der er både fordele og ulemper ved at handle via nettet, men trods fordelene og den stigende fremgang, forbinder mange stadig nethandel med usikkerhed. Læs med her og få 8 gode råd.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Bidrag ved realkreditlån

Når du skal købe bolig kan du finansiere dit køb på forskellige måder. Mange vælger at finansiere deres boligkøb med et realkreditlån, da renten på denne type lån ofte er lavere end ved andre typer lån.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Bankens mange muligheder for lån

Langt de fleste pengesager behandles i din bank, så det er også logisk at bruge banken til at låne penge. Et banklån er imidlertid ikke bare et banklån.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Opsparing eller lån?

Mange danskere har en eller anden form for opsparing. Når der så kommer en uforudset udgift, som hverdagsøkonomien ikke lige kan bære, skal pengene findes et eller andet sted.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Lån penge med NemID

Med Nem-ID kan du gøre alt fra at melde flytning til at tjekke din netbank. Nu kan du så også bruge Nem-ID til at tage et lån online, da du kan bruge Nem-ID til at skrive under på din låneaftale.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Betænkningstid på kviklån

Den helt store fordel ved at låne penge i form af et kviklån er, at det i den grad går tjept, og at det er meget lettere at låne penge på denne måde end eksempelvis ved at gå i banken.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Lån penge som studerende

Livet på SU er som udgangspunkt ikke let. Især ikke hvis man har bosat sig i en af studiebyerne, som ofte er nogle dyre byer at bo i. Derudover kan det være svært at finde et studiejob, da man jo konkurrerer med mange andre studerende.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Skilsmisse: få overblik over din nye økonomiske situation

Det kan være rigtig hårdt at gå igennem en skilsmisse eller at blive separeret, men ikke desto mindre har det at blive skilt, en stor indvirkning på din økonomiske situation.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Lån og RKI

Selv personer som er kommet i RKI, et register over dårlige betalere, har til tider brug for et lån og et økonomisk pusterum. Læs med her omkring hvordan.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Finansiering af nyt køkken

Det kan være lidt besværligt og en dyr affære at finansiere nyt køkken. Læs med her og få lidt tips og vejledning hertil.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Få økonomien til at hænge sammen på SU

Pengene på SU kan være små. Her får du nogle gode tips og råd til, hvordan du får økonomien til at hænge bedre sammen og pengene til at række lidt længere.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Lån penge til en ny bil

Står du og drømmer om en ny bil, men er i tvivl om hvordan du kan finansiere dit køb, kan du læse denne artikel og blive klogere på hvilke billån du kan tage.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Køb nu og betal senere - Sådan fungerer kontokort

Næsten alle kender de lokkende slogans: Køb nu, betal senere og lign. Hvordan fungerer et kontokort og hvad bør du overveje inden du anskaffer dig et?

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Ulemperne ved at låne penge til familie og venner

Det kan være svært at sige nej til en ven der kommer til dig for at få hjælp med økonomien. Der er dog nogle ting du skal overveje inden du bare låner ud.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Privatøkonomi på skoleskemaet

Der er de senere år kommet mere fokus på privatøkonomi i undervisningen i folkeskolen, og med god grund. Flere ender som dårlige betalere viser ny rapport.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Økonomer: Det er dumt ikke at tage et SU-lån

Det er dumt ikke at tage et SU-lån mens du studerer. Dette udtaler de i artikler for Politiken og Berlingske Tidende. Bliv klogere her på hvorfor.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Bankerne tilbyder også højrente lån

Der er en masse fordomme mod kviklån og man forbinder ofte kviklån med høje renter. Men der findes også eksempler på at bankerne også tilbyder højrente lån.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

5 råd til din budgetlægning

Vi har alle lyst til at leve lidt mere komfortabelt og have råd til de nyeste gadgets eller det nyeste tøj. Læs med her og få gode råd til budgetlægning.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Forsøg at reducere din løbetid

Har du et lån, eller overvejer du at låne penge, er det vigtig at sætte sig ind i tingene for at kunne låne billigst muligst. Kig evt. på løbetiden.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Tilkendt eller afvist gældssanering – Hvad nu?

Hvis du har overstået hele den langsommelige og krævende proces, som en ansøgning om gældssanering kræver, så har du nu fået et svar på din ansøgning.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

En alternativ lånemetode: Peer-to-peer

Der findes andre interessante lånetyper på markedet, som kan være værd at overveje. Én af disse er lånetypen peer-to-peer, som er blevet populær.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Et banklån dækker over flere former for lån

Det kan være vanskeligt at navigere mellem de mange lånetyper. Det betyder for det første, at det kan være svært at tage stilling til, hvilket lån du skal vælge.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Har du brug for et forbrugslån?

Forbrugs- og kviklån er låneformer, som bliver debatteret heftigt i medierne. Der er mange som har en holdning til denne lånetype, såvel positiv som negativ.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Flexlån T: variabel rente med sikkerhed

Hvilket lån skal du tage? En løsning kan være at optage et Flexlån T, som på en måde kombinerer fordelene mellem fast og variabel rente - Læs med her!

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

En attraktiv lånetype: Brug din friværdi

Det kan være en fordel at undersøge om du kan låne vha. din friværdi i din bolig. Læs med her og bliv klogere på hvorfor.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Find et forbrugslån som passer til din lånesituation

Nogle af de største fordele ved et forbrugslån er, at det er nemt og hurtigt at låne penge. Den hurtige ansøgningsproces er en fordel, men det betyder dog ikke, at du skal drage en forhastet beslutning.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Så stort et beløb kan du låne

En af de allerførste ting du skal beslutte, når du overvejer at optage et lån er, hvor stort et beløb du ønsker at låne. Læs med omkring hvad du bør overveje.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Få det billigste lån: Vælg en mere langsigtet løsning

Renten har gennem efterhånden en del år været meget lav, hvilket på mange områder er kommet forbrugerne til gode. Læs her hvordan du udnytter dette.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

10 ting, du kan lære af rige mennesker: Del 3

Her præsenterer vi nu de sidste fire råd fra de rige til dig, så også du kan lære, hvordan man får flere penge imellem hænderne.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

10 ting, du kan lære af rige mennesker: Del 2

Rige og succesfulde mennesker gør meget for at forøge deres indkomst. En bedre økonomi giver større livsglæde, større kapacitet og en følelse af finansiel sikkerhed.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

10 ting, du kan lære af rige mennesker: Del 1

Der kan være mange smutveje til økonomisk succes og ikke alle fungerer lige godt og sikkert. Dog er en effektiv forvaltning af dine penge, den sikreste vej til den økonomisk elite.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

3 gratis apps, som kan spare dig mange penge

Det er sidst på måneden og du forstår ikke hvor pengene er blevet af? Kan du nikke genkendende til dette scenarie, så er der hjælp at hente lige her.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Lånemuligheder og din alder

Din alder har betydning, når du skal låne penge. Er du f.eks. under 18 år, kan det ikke lade sig gøre at låne penge nogen steder.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Flere danskere kan forvente et højere kommunalt skattetryk

V-regeringen og Kommunernes Landsforening har indgået en aftale om den kommunale økonomi i 2016, som giver flere af landets kommuner mulighed for at hæve skatten inden for en ramme på 200 millioner kroner i alt.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Forsinket eller aflyst fly: Sådan er dine muligheder for at få erstatning

Vidste du at det var muligt at få erstatning, hvis dit fly blev forsinket eller aflyst? Vi beskriver dine erstatnings muligheder og giver dig råd her.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Udbydere af kviklån: Gebyrerne på vores lån fremstår værre, end de egentlig er

Kviklån, hurtig lån, forbrugslån er ofte også forbundet med høje omkostninger. Det er dog ikke altid helt rimeligt - I hvert fald ikke hvis man spørger udbyderne af kviklån.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Derfor bør du spørge en uvildig rådgiver til råds

Mange bankkunder har et godt samarbejde med deres bankrådgiver, og det er kun positivt, hvis der opnås tillid mellem parterne. Læs dog her hvorfor du i stedet bør bruge en uvildig rådgiver.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Boligskatten er lavere i København end i resten af landet

Nationalbanken har foretaget en analyse, som viser, at Københavnske boligejere slipper med en lavere boligskat end boligejere i Vest- og Sydsjælland og Sydjylland.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

F1-lånets storhedstid er ovre

Igennem mange år har F1-lånet, som er et flekslån med variabel rente, været voldsomt populært hos de danske låntagere. Nu ser det ud til, at F1-lånet hører fortiden til.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

LEGO-salg stiger: Legetøjskoncernen tager atter verden med storm

LEGO har på mange punkter sat Danmark på verdenskortet, for legetøjskoncernen, som er verdens største, oplever den ene succeshistorie efter den anden.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Derfor kan impulskøb ramme hårdt på pengepungen

Har du også oplevet at komme hjem med en masse indkøbsvarer, som du egentlig ikke havde brug for? Det har du sandsynligvis, for hele 70 procent af vores købsbeslutninger sker først nede i butikken.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Hver ottende kunde er ikke tilfreds med deres bank

Flere danske bankkunder har fået en så dårlig service i deres egen bank, at de har haft lyst til at klage over den. Hele 18 procent af Nykredit Banks kunder mener ikke, at banken lever op til forventningerne.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Nye muligheder på det danske boligmarked: Køb aktier i en studiebolig

Boligmarkedet i storbyerne har været glohedt den seneste tid, og de sidste måneder har der især været kamp om boligerne blandt de studerende. Men et nyt selskab...

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Børsen: Skru ned for SU’en og op for studielån

Den almindelige udeboende studerende får cirka 5.900 kroner i SU før skat om måneden. Derudover kan de studerende tage et SU-lån på lige over 3.000 kroner om måneden.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Planlæg dine madindkøb og spar penge

Uanset om der er tale om familier på fire, kærestepar, pensionister, singler eller studerende, kan de fleste nok nikke genkendende til, at en stor del af indkomsten går til madvarer.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Deleøkonomi: Et kæmpe hit i Danmark

Vi danskere er nok kendte for at være lidt reserverede; vi værner meget om vores privatliv, og vi befinder os godt i vores egen lille boble...

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

De studerende betaler sig til bedre faglighed

Universiteterne tilbyder ikke tilstrækkelig undervisning, og de studerende udvikler sig ikke nok rent fagligt. Sådan er holdningen i hvert fald, hvis man spørger de studerende selv.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

LEGO volder de små butikker julekrise

Mange ejere af små legetøjsforretninger raser over LEGO. Legetøjskoncernen har valgt smække døren i hovedet på landets små butikker, og derfor kan de ikke længere bestille julevarer hjem. LEGO lukker altså for eventuelle ordrer året ud.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Spring ud i eventyret med et onlinelån

Med et af de populære onlinelån har du nu mulighed for at gøre alvor af dine drømme og kaste dig ud i det, der gør livet lidt sjovere eller mere værdifuldt.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Onlinelån der betaler sig

Med de moderne onlinelån har du mulighed for at gøre gode handler – det vil sige handler, du kan tjene penge på. Læs med her!

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Lån til studenterhyblen

Sommeren er slut for mange studerende, der enten læser videre på en ungdomsuddannelse, eller som skal starte på en videregående uddannelse. Lån nemt til studenterhyblen!

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Lån penge til nyt køkken

Gennem de seneste årtier er køkkenet blevet betragtet som et af de vigtigste rum i boligen – hvis det da ikke er det vigtigste. Lån penge til nyt køkken her!

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Lån penge til det du mangler

Er fryseren gået i stykker, tv’et stået af eller vil ovnen ikke tænde? Der kan være mange årsager til, at man pludselig skal af med lidt flere penge end beregnet.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Lån penge til studiestart

Står du og er en af de mange heldige, som er kommet ind på deres drømmeuddannelse og snart skal begrave hovedet i bøgerne? Læs med her!

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Små nichebanker konkurrerer med ”de tunge drenge”

Man kan nærmest ikke tænde for sit tv uden at støde på en reklame, som en af de efterhånden mange udbydere af forbrugslån står bag.

12/04-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Skiferie til ethvert budget

Lavet i samarbejde med Danmarks mest kendte skibureauer, heriblandt Nortlander, Hojmark, Danski, Sunweb og Thinggaard, som er blevet tildelt ekspertrollen indenfor hvert deres land.

07/02-2017 Peter Hellmuth
Læs indlæg

Hvad kan man overveje, inden man låner penge af familiemedlemmer

Hvis man står i en situation, hvor ens muligheder for at låne penge pludselig er blevet begrænsede, eventuelt fordi banken har sagt nej, eller fordi man er havnet i RKI, så er der den mulighed, at låne penge af familie og bekendte.

26/01-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Sådan får du og dine børn mest ud af børneopsparingen

Hvis du har råd til at oprette en børneopsparing til dit barn, kan de være en god ide at gøre det, da det kan være med til at give dit barn en mere sikker start på dets voksenliv og en bedre økonomi.

23/01-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Indlån og udlån

Kender du udlån og indlån? Det er begreber, man typisk skelner mellem. Udlån er penge, som pengeinstitutter låner ud. Indlån er penge, som pengeinstitutter får ind.

10/01-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Rejseforsikring: det kan betale sig

At rejse uden en rejseforsikring kan ende med at blive en rigtig dyr fornøjelse. Det er aldrig til på forhånd at forudsige, de ulykker man kommer ud for.

07/01-2017 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Moms

Meromsætningsafgift, eller bedre kendt som Moms, er et skattetillæg på salgsprisen af en vare eller ydelse. Moms er en vigtig del af det at føre regnskab.

22/12-2016 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Aktiebeskatning

Hvis du sælger aktier, der er optaget til handel på et reguleret marked, er gevinsten skattepligtig som aktieindkomst. I denne tekst kan du læse mere om, hvornår værdipapirer beskattes som aktieindkomst, samt hvor meget aktieindkomsten beskattes med.

13/12-2016 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Kørselsfradrag

Hvis du har mere end 12 kilometer på arbejde, kan du trække kørselspenge fra i dit fradrag. Her kan du læse mere om regler og vilkår for kørselsfradrag, som mange også kender som befordringsfradrag.

08/12-2016 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Ejendomsværdiskat og ejendomsskat

I Danmark skal du som boligejer betale to typer skat af fast ejendom: ejendomsværdiskat til staten og ejendomsskat, også kaldet grundskyld, til kommunen.

05/12-2016 Jonas Frandsen
Læs indlæg

A-indkomst, B-indkomst, A-skat og B-skat

Det er vigtigt, at du kender til, hvad A-indkomst, B-indkomst, A-skat og B-skat betyder i forbindelse med, at du bliver opkrævet skat. I denne tekst kan du læse mere om de to indkomst- og skattetyper, hvad de hver især dækker over, og hvordan de influerer på hinanden.

28/11-2016 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Lån til dit sabbatår

Overvejer du at tage en pause fra studierne, fordi du trænger til et pusterum, og komme ud og rejser lidt og opleve verden? Det er tiden, hvor man kan fordybe sig og finde ud af, hvad man gerne vil med sit liv.

26/10-2016 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Spar penge: gode råd ved boligkøb

Det er som oftest en dyr fornøjelse at skulle ud og købe bolig. Derfor er det værd at overveje følgende råd, som potentielt kan spare dig for en del af de mange udgifter, der følger med.

19/10-2016 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Forældrekøb: plusser og minusser for forældrene

Formålet med et forældrekøb er som regel at hjælpe barnet til en mere økonomisk stabil og fordelagtig studietid. Barnet bliver derved sikret en husleje til en rimelig pris gennem hele sit studie.

19/10-2016 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Er et lån løsningen på akut pengemangel?

Uforudsete udgifter har det med at komme på samme tid, og det kan gøre ondt på bankkontoen, når man ikke har noget andet valg end at bruge penge på erstatninger eller reparationer, som har været umulige at spå om.

19/09-2016 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Tal og fakta om kviklån - food for thought

Det har aldrig været lettere at låne penge, men hvad siger tallene egentlig om danskernes holdning til kviklån og deres brug af selvsamme lån?

16/09-2016 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Lån penge med god samvittighed

Hvis man tænker på at tage et kviklån eller et forbrugslån, kan det godt føles som om, at man er så meget økonomisk på skideren, at det i sidste ende nok er en dum idé at gældsætte sig.

12/09-2016 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Kan man låne penge gratis?

Et lån er jo en fantastisk mulighed for at kunne betale sig fra noget, som man ellers aldrig ville have råd til. Så længe man er sikker på at kunne betale sit lån tilbage rettidigt.

05/09-2016 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Forbrugslån eller banklån?

Hvilken type lån skal du tage? Hvis du har bestemt dig for at tage et lån, er det ikke helt ligegyldigt, hvor du låner disse penge fra. Der kan være klare fordele ved at vælge den rigtige lånetype og den rigtige låneudbyder.

01/09-2016 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Et barn betyder 3 nye typer omkostninger

I denne artikel vil vi kigge nærmere på hvilke ændringer der sker i din økonomi i det første år af dit barns levetid. Læs med her og bliv lidt klogere.

15/08-2016 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Mænd får mere ud af deres pensionsopsparing

Konklusionen er klar: mænd får mere ud af deres pensionsopsparing. Den store forskel på mænd og kvinders pensionsopsparing, er at kvinderne som oftest vælger at sætte hele deres pensionsopsparing ind på en bankkonto.

10/08-2016 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Læg et budget for dit bryllup og undgå at bruge for mange penge

Står du og skal giftes, men har svært ved at se hvordan du skal finansiere dit bryllup, kan du i denne artikel hente inspiration til hvordan du kan finansiere dit bryllup, eller i budgettet du kan spare penge.

10/08-2016 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Livssituationer der har betydning for din økonomi

Gennem livet kommer du til at stå i situationer, der kommer til at have betydning for din privatøkonomi. I disse situationer er det derfor vigtigt at du træder et skridt tilbage, og overvejer hvilken effekt det kommer til at have på din økonomi.

10/08-2016 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Livet som pensionist: Giv din økonomi et tjek

Gennem livet kommer du til at stå i forskellige situationer, hvor din økonomi kommer til at ændre sig, og at blive pensionist er en af dem.

10/08-2016 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Fordele og ulemper ved at lease din næste bil

Der er både fordele og ulemper forbundet ved at lease en privatbil. I denne blog artikel vil vi prøve at give dig et overblik over disse fordele og ulemper.

10/08-2016 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Lån til din iværksætterdrøm

Står du med store iværksætterdrømme, men desværre har du ikke den kapital i ryggen du har brug for? Vi diskutere her dine muligheder for funding.

07/08-2016 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Hvorfor bliver mit lån afvist?

Er din låneansøgning blevet afvist? Vi giver dig her nogle typiske begrundelser til hvorfor nogle låneansøgninger bliver afvist. Læs med her!

02/08-2016 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Blive gældfri og lån penge

Der er mange fordele i, at have et stort og frit lånemarked, hvor man kan låne penge, når man har lyst og når man akut har brug for pengene.

29/07-2016 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Finansiering af dit nye køkken

Et køkken er ikke bare et køkken er der nogen der siger. Her får du en gennemgang af de muligheder du har i forhold til at finansiere dit nye køkken.

07/07-2016 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Mikrolån i ulande

Opskriften er simpel: Lån penge og skab dig et bedre liv. Det er i hvert fald ideen bag mikrolånene, der udbydes til nogle af verdens fattigste mennesker.

29/06-2016 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Lån for studerende - SU-lån og slutlån

Der findes to forskellige lån som du kan optage via staten mens du er studerende. I denne artikel vil vi beskrive to forskellige lån: SU-lån og slutlån.

29/06-2016 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Kort forklaring af RKI

RKI er en forkortelse for Ribers Kredit Information. RKI er et register hvor danskere firmaer, virksomheder, butikker og banker, kan registrere dårlige betalere.

31/05-2016 Jonas Frandsen
Læs indlæg

5 gode råd før du låner

er er mange overvejelser du bør gøre dig før du låner penge. I denne artikel vil vi give dig nogle gode råd til hvad du bør overveje før du optager et lån.

31/05-2016 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Hvorfor benytter nogen sig af kviklån?

Kviklån er blevet mere og mere populære de seneste år, og man ser og hører reklamer for dem alle vegne. Men hvorfor benytter så mange sig af kviklån?

28/04-2016 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Et forældrekøb kan være en god investering

Læs her omkring hvorfor er et forældrekøb en god ide for din økonomi. Basalt set går det ud på at dine forældre køber en bolig til dig du derefter lejer dig ind.

04/02-2016 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Banklån: Sådan sikrer du dig en lav rente

Det er en vigtig og stor beslutning at optage et lån i banken. Det er det først og fremmest, fordi det oftest er et meget stort beløb, som du låner i banken, f.eks. i forbindelse med et huskøb.

04/02-2016 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Lån penge til studiestart

Ved studiestart kan det være svært at få pengene til at slå til – specielt hvis du står overfor at skulle flytte hjemmefra. Læs omkring lånemuligheder her!

04/02-2016 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Banklån lån vs. online lån

Står du og mangler penge, men er du i tvivl om, hvor det er bedst at låne dem henne? Læs med her og få gode råd om, hvad du skal kigge efter.

28/01-2016 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Spar penge på bankskifte

Det kan være en god idé at undersøge muligheden for et bankskifte for at sikre dig en favorabel bankløsning. Der kan nemlig være flere tusinde kroner at spare!

28/01-2016 Jonas Frandsen
Læs indlæg

De to hurtigste og bedste måder at blive gældsfri

Hvis du skylder penge til flere kreditorer og føler, at du er ved at drukne i gæld, renter og gebyrer, så fortvivl ikke - hjælpen er på vej lige her!

27/01-2016 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Afdragsfrit boliglån: Fordele og ulemper

Halvdelen af alle boliglån bliver i dag taget som afdragsfrie lån, hvilket er en god anledning til at se nærmere på fordele og ulemper ved denne lånetypen.

27/01-2016 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Er det normalt at låne penge?

Pengemangel har i mange år været et stort tabu blandt danskerne, men det er på tide at ændre denne opfattelse. En undersøgelse har blandt andet vist, at vi hellere snakker om sex end om privatøkonomi.

27/01-2016 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Hvem skylder jeg penge?

Har lånene hobet sig op? Kan du ikke længere huske, hvem du egentlig skylder penge og hvor mange du skylder? Læs med her hvis du står i den situation.

27/12-2015 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Lån som studerende

Læs her omkring dine lånemuligheder som studerende. F.eks. hvor meget du kan låne via SU-lån samt hvilke øvrige lånemuligheder der findes på markedet.

25/12-2015 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Saml klatgæld og spar penge

Guide til samling af lån: Finanskrisens kradsen og den lette adgang til hurtige forbrugslån, har resulteret i at mange danskere har optaget flere forskellige lån.

24/12-2015 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Låneguiden: Lån til den nye bil

» Et lån til bilen kan koste dig dyrt, hvis du ikke er opmærksom «. Sådan lyder advarslen fra FDM og den er værd at lytte til, da der er mange penge at spare!

22/12-2015 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Hvad er et kviklån

Kviklånet er en type lån, som kan optages hurtigt online og om oftest bruges som supplement til indtægterne. Denne type lån er altså til forbrug fremfor betaling af regninger og andre nødvendigheder.

22/12-2015 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Rådighedsbeløb

Et af de vigtigste nøgletal i udregningen af din økonomiske situation er dit rådighedsbeløb. Dette beløb afgør, hvorvidt du har en sund økonomi eller ej.

22/12-2015 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Låneguiden: Lån til dit sommerhus

Drømmer du om et sommerhus, men er i tvivl om, hvordan det skal finansieres og hvad du har råd til? Læs med her og bliv lidt klogere på dine muligheder!

21/12-2015 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Alternativer til banklån

Har du fået afslag på et lån i banken og har derfor droppet tanken om lån igen? Så læs med her og find ud af, hvilke alternativer til banklån, du har.

21/12-2015 Jonas Frandsen
Læs indlæg

At låne penge af venner og familie

Et hurtigt lån af venner og familie kan, som alternativ til dyre banklån, spare dig for mange penge. Dog er der nogle vigtige overvejelser, du skal gøre dig, inden du beder om hjælp.

19/12-2015 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Lån dig til et studieophold i udlandet

Går du med drømmen om et studieophold i udlandet, men føler du, at de økonomiske omkostninger er for høje? Bliv klogere på finansieringsmulighederne her!

09/12-2015 Jonas Frandsen
Læs indlæg

5 gode råd, hvis du skal låne penge

Når det kommer til at låne penge, så gælder det om at holde tungen lige i munden. Det koster penge at låne penge - men hvor meget kan variere betydeligt!

04/12-2015 Jonas Frandsen
Læs indlæg

Myter om online lån: Busted!

Hvis du før har overvejet at optage et online lån, så har du sikkert hørt én eller flere påstande herom. Høje rente, snyd osv. - Få en afklaring her!

04/12-2015 Jonas Frandsen
Læs indlæg

MONEYBANKER - Vi finder det bedste lån til dig

Lån penge
Resultater tilpasset
Som de fleste hjemmesider bruger moneybanker.dk cookies. Cookies er helt uskadelige - de fortæller os bare, hvordan du bruger hjemmesiden, så vi kan give dig den bedste oplevelse af vores side.